Atelierul foto Tarko

Atelierul foto Tarko

Editare foto dupa o poza alb-negru din colectia Weimer, cu atelierul foto " TARKO " aflat in trecut pe actuala str. Alexandru Mocioni la nr. 18.

    Atelierul foto Tarko din Lugoj se afla in cladirea cu etaj de pe actuala strada Alexandru Mocioni, la nr. 18 si a fost proprietatea fotografului Sigismund Tarko in perioada 1927-1954. Atelierul fotografic era situat la etaj iar la parter era magazinul de prezentare cu exponate foto ce se puteau vedea si in casetele de lemn expuse in strada...Cladirea are o istorie mai veche in arta fotografica, astfel initial a fost proprietatea unui alt fotograf celebru pe nume Hirsch Jozsef si care a activat la Lugoj in perioada 1900-1912.

         Hirsch Jozsef a activat la Lugoj in perioada 1900-1912 si era specializat pe fotografii de grup sau portret iar in perioada de vara avea o filiala sezioniera la Baile Herculane pentru turisti.

Editare foto dupa o poza alb-negru din anii 1900. realizata in atelierul fotografic din Lugoj al lui Hirsch Jozsef si care se afla pe actula str. Alexandru Mocioni la nr. 18 (in perioada austro-ungara se numea str. Bonnaz, nr. 12)

Editare foto dupa o poza artistica alb-negru realizata in anii 1930 de fotograful Sigismund Tarko pentru actorii unei societati de teatru din Lugoj... 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți